200 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 23/4 dl)
1 liter vand
1 tsk groft salt
2 spsk smør og olie
400 g medisterpølse
1 rød peberfrugt i tern (ca. 100 g)
200 g optøede, frosne majskerner
4 spsk sød chilisauce
3 spsk vand
¾ tsk groft salt
Pynt: hakket frisk persille
Tilbehør: 240 g ristet rugbrød eller 1 kg kogte kartofler
Kvarkdressing:
250 g Karolines Køkken kvark 1%
5 spsk mælk
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Skyl linserne godt. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 16 min. eller til de er møre (uden at koge ud). Lad linserne dryppe af i en sigte.
Kvarkdressing: Rør kvark, mælk, salt og peber sammen.
Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Lad imens smør- og rapsolien blive gylden i en pande.
Drej evt. medisteren i små pølser - bind et stykke bomuldssnor om hver drejning. Brun medisterpølsen ca. 4 min. - vend den af og til.
Steg medisteren ved svag varme i ca. 14 min. Tag den op og hold den varm.
Tør panden af og kom de afdryppede linser i panden sammen med peberfrugt, majs, chilisauce, vand og salt. Varm blandingen godt igennem.
Anret de krydrede linser i et fad sammen med de små medisterpølser.
Server retten sammen med ristet rugbrød og kvarkdressing.
Tips: Medisteren kan steges i et helt stykke og skæres ud ved serveringen.
De grønne linser smager også dejligt i en lun salat Se fx Lun salat med grønne linser.
Ikke fryseegnet