1 stk vildsvinekølle (ca. 3 ½ kg eller bov-steg)
Marinade:
1 flaske rødvin
1 stort hakket løg
10-12 stk enebær
2 små laurbærblade
2 spsk madagaskerpeber
1 spsk timian frisk
1 tsk rørret
Sauce:
25 g smør
3 stk skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk koncentreret tomatpure
0.75 liter bouillon
2 dl indkogt marinade
salt og peber
1 stk bagekartoffel pr. person
Rids kødet i tern, og læg det i et dybt fad.
Bland marinaden sammen af de nævnte ingredienser og hæld den over. Mariner køllen 1 ½-2 døgn og vend, den af og til.
Tag den op af marinaden, og dup den tør med papir fra køkkenrullen.
Læg den i bradepanden.
Gnid den med groft salt, og brun den ved 250° i 15-20 minutter.
Hæld marinaden ved, og dæmp varmen til 150°.
Lad køllen stege i 2-2 ½ time.
Ca. ½ time før stegen er færdig, hældes skyen fra og skummes for
fedt.
Kog den ind, til der er ca. 3 dl tilbage.
Svits det hakkede løg i smørret.
Drys hvedemel og hvidløg i.
Spæd med bouillon og tomatpuré, og lad saucen koge til der er ca. ½ liter tilbage.
Si saucen, og bland den med den siede marinade.
Lad saucen koge ved svag varme, til den skal serveres.
Spæd evt. med lidt vand.
Lad køllen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.