800 g okselårtunge
3 dl hvidvin
Marinade:
100 g mayonaise
2 store bundt basilikum
1 spsk Dijon sennep
saft af en citron
2 fed hvidløg
salt
peper
indkogt kogelage fra lårtungen
Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peper og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt.
Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved.
Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem.
Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. ½ dl og stilles så til afkøling.
Mayonaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peper. Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f. eks. med en varm Tomatlasagne.