1 ½ kg lammekølle med ben
1 tsk salt
3 dl siet marinade
4 dl vand
3 spsk cremefraiche
1 tsk majsstivelse
Marinade:
¾ literrødvin
2 dl vand
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1 tsk merian
2 laurbærblade
5 peberkorn
5 enebær
Køllen lægges i en kraftig plastpose. Marinaden røres sammen og hældes i posen. Køllen trækker i marinaden ca. 1 døgn.
Kødet skal stå køligt og vendes et par gange. Køllen tages op af marinaden, tørres og gnides med salt. Lægges i en lille bradepande og brunes ca. 15 min. ved 225ºC.
Marinade og vand hældes ved, og køllen steger 1 ¼ - 1 ½ time ved 160ºC. Køllen pakkes i alufolie og hviler ca. 20 min.
Skyen hældes i en gryde og varmes igennem. Majsstivelse udrøres i cremefraiche og røres i.
Saucen smages til med salt og peber.