280 g fint strimlet kalkunbryst
lidt solsikkeolie
Marinade:
saften og skallen af 1 appelsin
4 spsk sojasauce
2 spsk solsikkeolie
1 fed knust hvidløg
1 tsk friskreven ingefær
1 tsk honning
Tilbehør:
kogte ris
ristede mandler
Pynt:
frisk koriander
frisk persille.
Pisk saften og skallen af appelsinen sammen med sojasauce, solsikkeolie, knust hvidløg, friskreven ingefær og honning.
Husk nu at appelsinen skal være usprøjtet.
Vend kalkunstrimlerne i marinaden og lad det trække mindst 1 time, gerne længere.
Varm lidt solsikkeolie i en wok eller sauterpande.
Hæld marinaden fra kalkunstrimlerne og gem den.
Lad strimlerne dryppe af og kom dem i når olien er rygende varm.
Brun godt på alle sider mens der røres rundt.
Dæmp varmen og dryp marinaden over.
Steg videre i 3-4 min.
Server kalkunstrimlerne på kogte ris.
Drys med ristede mandler og pynt med frisk koriander og persille.