2000 g dådyrkølle
250 g spæk
5 knusteenebær
3 pærer
250 g vindruer
¼ l piskefløde
salt
peber
tyttebærsyltetøj
Marinade:
1 dl olivenolie
1 fl.rødvin
1 laurbærblad
2 stilketimian
2 løg skåret i tynde skiver
Dådyrkøllen spækkes og lægges i en skål der lige passer i størrelsen, eller i en plastpose .
Ingredienserne til marinaden blandes, og marinaden hældes over køllen.
Marinere 2-3 dage i køleskabet.
Kødet skal vendes flere gange om dagen i marinaden.
Køllen tages op af marinaden og aftørres omhyggeligt. Den brunes i en stor stegegryde i rigelig smør.
Tilsæt salt, peber, enebær og piskefløde.
Derefter skal køllen småstege i ca. 20 min. pr. ½ kg
Saucen indkoges til alm. vildtsauce og hele herligheden serveres med friske druer, halverede pærer fyldt med tyttebærsyltetøj og brunede kartofler.
Dette festmåltid kræver en god og fyldig rødvin.