Logo

Marinerede svinekoteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinerede svinekoteletter

 

Svinekoteletter kan steges som de er, eller de kan marineres før de kommer på grillen - det skal du absolut prøve.

Til 4 personer. Marineringstid: 3-4 timer Tilberedningstid: ca. 20 min.

 

#

8 små tykke svinekoteletter med ben

salt og peber fra kværn

 

Marinade:

6 spsk olie

2 spsk citronsaft

2 kviste timian

6 hele peberkorn

2 laurbærblade

evt. 1-2 fed hvidløg

*

 

1. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.

Giv fedtkanten et par snit, den må ikke være for tyk.

 

2. Læg koteletterne i et stort, fladt fad, evt i en stor frysepose.

 

3. Pisk marinaden sammen.

Peberkorn og laurbærblade skal være hele, og timiankvisten skal lægges over kødet. Hvidløgsfeddene kan presses direkte over kødet eller piskes i marinaden.

Hæld den over kødet, der skal trække 3-4 timer.

Vend det af og til - det er lettere når det ligger i en plastpose..

 

4. Gnid marinaden af kødet med fingrene, inden det lægges på den varme grill.

Grill koteletterne 4-5 min. på hver side; de skal pensles et par gange med marinaden.

Drys med salt efter grillstegningen.

5. Et dejligt tilbehør er spidstegte grønsager, fx tomater, løg eller stykker af peberfrugt, måske champignon, der pensles med samme marinade som kødet og grilles ca. 5 min. ialt. De skal vendes ofte.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 989 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her