Coleslaw er en god og mættende vintersalat, som kan varieres
med grønsager og dressing. Salaten passer til mange slags kød som fx
hakkebøffer, pølser, okse- og lammesteg samt stegt laks.
Mørbradbøffer stegt
med skinke og coleslaw
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer (og
gerne natten over) Stegetid 8 min.
#
6-700 g svinemørbrad (8-10 mørbradbøffer)
8-10 skiver lufttørret skinke (fx parma- eller
serranoskinke)
1 spsk olie
Coleslaw:
500 g hvidkål
1 tsk groft salt
1 tsk sukker
4 gulerødder
1 stort madæble
200 g cremefraiche 18% (eller mayonnaise)
friskkværnet peber
3-4 spsk hakket persille
Tilbehør: groft brød
*
BEGYND med salaten: Snit kålen i tynde strimler, og vend dem
sammen med salt og sukker.
Lad det stå i mindst to timer, og gerne natten over (i
køleskab), så væden trækker ud.
Hæld væden fra kålen, og bland den sammen med groftrevet
gulerod og æble.
Vend cremefraiche eller mayonnaise i salaten, og smag til
med salt, peber og persille.
Bøffer: Gør svinemørbraden klar: fjern sener, og skær ud til
bøffer.
Vikl en skive skinke omkring hver bøf, og brun dem i 1 min.
på hver side på en pande med olie.
Krydr med salt og peber, skru ned, og steg dem ved
middelvarme i ca. 3 min. på hver side.
SERVER mørbrad bøfferne med coleslaw og brød.
Tykmælks-panna cotta
med kirsebærsauce
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: et par timer
#
½ stang vanilje
100 g sukker
1 dl piskefløde
2 dl tykmælk
1 tsk fintrevet citronskal (økologisk)
3 blade husblas
Tilbehør:
kirsebærsauce (eller bær fra fryseren)
*
HÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med
sukkeret.
LÆG vaniljestang og vaniljesukker i en gryde, og tilsæt
fløden.
Giv det et stille opkog, til sukkeret er smeltet.
Køl blandingen ned til ca. 40 °C, og fjern vaniljestangen.
LÆG husblas i blød i koldt vand i 5 min.
Tryk vandet ud af husblasbladene, og kom dem i den lune
flødeblanding så de smelter straks, og man undgår tråde.
TILSÆT tykmælk og citronskal, og hæld cremen i portionsglas.
Stil dem i køleskab i et par timer. Anret med kirsebærsauce eller bær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin