Logo

Mørbradbøffer med coleslaw og tykmælks-panna cotta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbradbøffer med coleslaw og tykmælks-panna cotta

 

Coleslaw er en god og mættende vintersalat, som kan varieres med grønsager og dressing. Salaten passer til mange slags kød som fx hakkebøffer, pølser, okse- og lammesteg samt stegt laks.

 

Mørbradbøffer stegt med skinke og coleslaw

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Marinering: mindst 2 timer (og gerne natten over) Stegetid 8 min.

 

#

6-700 g svinemørbrad (8-10 mørbradbøffer)

8-10 skiver lufttørret skinke (fx parma- eller serranoskinke)

1 spsk olie

 

Coleslaw:

500 g hvidkål

1 tsk groft salt

1 tsk sukker

4 gulerødder

1 stort madæble

200 g cremefraiche 18% (eller mayonnaise)

friskkværnet peber

3-4 spsk hakket persille

Tilbehør: groft brød

*

 

BEGYND med salaten: Snit kålen i tynde strimler, og vend dem sammen med salt og sukker.

Lad det stå i mindst to timer, og gerne natten over (i køleskab), så væden trækker ud.

Hæld væden fra kålen, og bland den sammen med groftrevet gulerod og æble.

Vend cremefraiche eller mayonnaise i salaten, og smag til med salt, peber og persille.

 

Bøffer: Gør svinemørbraden klar: fjern sener, og skær ud til bøffer.

Vikl en skive skinke omkring hver bøf, og brun dem i 1 min. på hver side på en pande med olie.

Krydr med salt og peber, skru ned, og steg dem ved middelvarme i ca. 3 min. på hver side.

 

SERVER mørbrad bøfferne med coleslaw og brød.

 

Mørbradbøffer med coleslaw og tykmælks-panna cotta

 

Tykmælks-panna cotta med kirsebærsauce

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: et par timer

 

#

½ stang vanilje

100 g sukker

1 dl piskefløde

2 dl tykmælk

1 tsk fintrevet citronskal (økologisk)

3 blade husblas

Tilbehør:

kirsebærsauce (eller bær fra fryseren)

*

 

HÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.

 

LÆG vaniljestang og vaniljesukker i en gryde, og tilsæt fløden.

Giv det et stille opkog, til sukkeret er smeltet.

Køl blandingen ned til ca. 40 °C, og fjern vaniljestangen.

 

LÆG husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Tryk vandet ud af husblasbladene, og kom dem i den lune flødeblanding så de smelter straks, og man undgår tråde.

 

TILSÆT tykmælk og citronskal, og hæld cremen i portionsglas. Stil dem i køleskab i et par timer. Anret med kirsebærsauce eller bær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her