En lille udsøgt ret som straks tiltaler alle, tænderne løber
i vand blot ved synet af den. Vitaminrigt. Velbekomme!
• Aubergine er rig på vitamin A, B og C.
• Læg auberginen i saltet vand i nogle timer, så forsvinder
den bitre smag.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Mørbrad Provençale
600 g mørbrad (12-14 skiver a 2 cm)
1 lille aubergine
1 lille squash
2 fed hvidløg
12-14 salvieblade
salt og peber
12-14 baconskiver
4 spsk olie
DESUDEN:
12-14 tandstikkere
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds mørbraden og skær den i 2 cm tykke skiver.
2 Skyl og rens aubergine og squash og skær dem i 1 cm tynde
skiver.
Pil hvidløget og skær det i meget tynde skiver på langs.
Skyl og del salviebladene.
3 Krydr kødskiverne med salt og peber.
Læg en hvidløgsskive og et halvt salvieblad på og dæk med en
aubergineskive.
Vend kødskiven.
Læg hvidløg og salvie på og dæk med en squashskive.
4 Sno det sammen med en baconskive og fæstn med en
tandstikker.
Pensl med olie.
5 Tænd for havegrillen eller ovnens grill.
Grill mørbradstykkerne ca. 15 min, vend dem nu og da.
Tips & råd
Baconet fæstner man lettest med en tandstikker.
Tandstikkeren hjælper til at holde ingredienserne på plads
under grillningen.
Vegetarisk alternativ: erstat kødet med 1 skive
mozzarellaost.
Følg opskriften, men grill kun i 10 min.
SERVERINGSFORSLAG: Server med en grøn salat og friskbagt,
hvidt brød.
PR. PORTION: Energi: Kcal 429 = kJ 1802
Kulhydrat 4 g Protein 38 g Fedt 29 g (61 %) Fibre 3 g