5 svinemørbrad
5 dl portvin
10 hele enebær
1 l fløde
smør til stegning
meljævning
salt
Skær sener og hinder af mørbradene og læg dem i en skål og hæld portvinen på så det dækker.
Tilsæt knuste enebær og lad kødet trække heri mindst 5 timer.
Tag mørbradene op og si portvinen.
Brun lidt smør i en gryde, kom mørbradene i og lad dem blive brunet hele vejen rundt.
Hæld en anelse af portvinen ved. Læg låg på og lad det småstege, ca. 20 min. Vendes når den halve stegetid er gået og drysses med salt
Tag mørbradene op og hold dem varme, mens saucen tilberedes. l
Kog stegeskyen lidt ind, kom en anelse jævning i, og lad det koge godt igennem. Hæld fløden ved og lad saucen koge til den jævner.
Resten af portvinen tilsættes, og saucen smages til.
Svinemørbrad er et mørt stykke kød, der kun kræver kort stegetid. Smagen er mild, anvendelsesmulighederne er mange og sammen med portvin får vi en ret med en helt speciel smag og fin konsistens.
Retten er ikke fryseegnet.