800 g hakket oksekød 8-10%
150 g rødløg eller alm. løg
100 g champignon
½ fed hvidløg
salt og knust sort peber
paprika
smør eller margarine til stegning
Sagasauce:
1 lille grøn og 1 lille rød peberfrugt i små tern
150 g sagaost
6 dl fløde
½ tsk paprika
50 g smør
30 g hvedemel
salt og stødt hvid peber
Tilbehør:
200 g grønne bønner
200 g minimajs
200 g gulerødder i stænger
800 g kartofler
Del kødet i fire og form bøfferne flade ca. 10 cm i diameter.
Rødløg og champignon finthakkes og hvidløget rives eller presses.
Svitses i margarine eller smør.
Smages til med salt, peber og paprika.
Læg fyldet på den ene halvdel af hver bøf og vend anden halvdel over, så
der fremkommer en halvmåne.
Luk godt i kanten ved at presse kødet sammen.
Brunes i smør eller margarine på begge sider og steges færdig i ovn ved
200ºC i ca. 12-15 minutter.
Sagasauce:
Peberfrugterne svitses i smørret sammen med paprikaen, drysses med hvedemel
og røres godt igennem.
Fløden kommes på.
Lad det koge lidt og kom derefter sagaosten i.
Smag til med salt og peber og lad det herefter småsimre i et par
minutter.
Anretning:
Bøfferne anrettes på tallerkener, kogte, hvide kartofler og kogte
grønsager arrangeres pænt sammen med saucen.