500 g oksekød
500 g svinekød
300 g svinelever
50 g bacon
150 g fin brødkrumme
2 store løg
2 æg
1 bdt frisk persille
1 tsk merian
1 tsk salt
½ tsk peber
drys timian
drys rosmarin
drys løvstikke
drys cayennepeber
50-75 cl klar bouillon
1-2 spsk svinefedt
Hak kød og lever fint, pil og skær løgene i tern, skær også baconen i tern.
Kør denne blanding 2 gange gennem kødhakkeren til det er ensartet.
Forbered en fast fars mens du tilsætter æg, finthakket persille,
brødkrummer og krydderier.
Tilsæt gradvist bouillonen og sæt farsen til side i 30 minutter.
Smør en brødform med smeltet fedt og fyld farsen i.
Kom i en forvarmet ovn ved 180ºC i 1 ½ time, pensl skorpen med smeltet
fedt til den skinner.
Vend den ud på et spækbræt, fjern formen, skær i skiver og server!
Retten stammer fra Tyskland og Østrig.