Alle kommer til at elske disse herlige ostefyldte
pastaruller. Dampede haricot verts og knækbrød gør middagen komplet.
• Tomater tilfører C-vitaminer • Pasta indeholder komplekse
kulhydrater.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner
# Råvarer til Lasagneruller ostefyldte
12 lasagneplader, 17x8 cm
FYLD:
1 grøn peberfrugt
250 g
mozzarella ost
400 g
ricotta ost
1 dl reven
parmesan ost
1 æg
3 spsk hakket persille
2 spsk hakket, frisk basilikum
1 tsk friskpresset citronsaft
1 tsk paprika
¼ ts k cayennepeber
salt og groftkværnet sort peber
1 dåse (400 g) salsa
olie til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør et ovnfast fad med olie og stil det til side.
2 Bring vand i kog i en gryde og læg lasagnepladerne i.
Lad dem koge i 7 min.
Tag pladerne op og lad dem dryppe af.
Skyl dem med koldt vand.
3 Gør peberfrugten i stand og skær den i tern.
Lad mozzarellaen dryppe af og riv den.
Anvend foodprocessoren, med kniven monteret til at blande
ricottaost, 1 dl af mozzarellaen, parmesanost, æg, persille, basilikum, citronsaft,
paprika og cayennepeber.
Smag til med salt og peber.
4 Fordel fyldet langs midten af lasagnepladerne.
Rul fyldet ind i lasagnen.
5 Læg lasagnerullerne tæt ved siden af hinanden i fadet, med
sammenføjningerne nedad og hæld salsaen over.
Drys med resten af den revne mozzarella.
Stil fadet i ovnen i ca. 30 min, til osten er smeltet.
Tips & råd
Du kan udmærket tilsætte 200 g hakket oksekød, hvis du ikke
vil have en helt vegetarisk ret. Udelad 200 g af ricottaosten, men følg i
øvrigt opskriften. Brun kødet, lad det løbe af på papir og læg det på
osteblandingen i trin 4.
Med "al dente" menes tyggemodstand. Pasta bør
aldrig koges længere end det angives på pakken. Ellers kan den blive vandet og
svampet og miste sin smag. Pasta som koges al dente holder formen, er fast og
har en perfekt konsistens. Smag altid en bid pasta inden du hælder kogevandet
fra, for at kontrollere at den er færdig.
PR. PORTION: Energi: Kcal 319 = kJ 1339
Kulhydrat 31 g Protein 24 g Fedt 11 g (31 %) Fibre 1 g