Logo

Langtidsstegt lammekølle og pandekager med citroncreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidsstegt lammekølle og pandekager med citroncreme

 

Når lammekøllen langtidssteges, bliver den både mør og saftig. Desserten er luksus-pandekager med citroncreme og mandler.

 

Langtidsstegt lammekølle med rosmarin og hvidløg

Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 2½ time. Kødet er Fryseegnet. 4-5 personer.

 

#

1 udbenet lammekølle

5 fed hvidløg

2-3 kviste frisk rosmarin eller 1 tsk tørret

1 tsk fintrevet citronskal (økologisk)

salt og friskkværnet peber

kød- eller bomuldssnor

 

Tilbehør:

1 kg kogte kartofler

1-2 gule peberfrugt

500 g frisk spinat

50 g smør

*

 

Pil hvidløgsfeddene og hak dem groft.

Bland dem med hakket rosmarin, citronskal, salt og peber og gnid det på indersiden af lammekøllen.

Snør med bomuldssnor og læg lammekøllen i et ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen og steg lammekøllen i 2½ time ved 150 °C til centrumstemperaturen målt med stegetermometer er 65 °C.

Lad stegen hvile ca. 15 min.

 

Skær kartoflerne i skiver og steg dem sprøde på en pande med halvdelen af smørret.

 

Rens peberfrugten og skær den i strimler.

Steg dem ved god varme i resten af smørret i en rummelig gryde.

 

Skyl og slyng spinaten og læg den i gryden.

Vend rundt et par min., til den falder sammen.

Smag til med salt og peber.

 

Skær stegen i skiver og server med kartofler og grønsager.

Tips: Rester af stegen er gode til biksemad.

 

Langtidsstegt lammekølle og pandekager med citroncreme

 

Pandekager med citroncremefyld og mandler

Arbejdstid: ca. 35 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: ca. 20 min. Pandekagerne er fryseegnede uden fyld

#

Pandekager:

2 æg

2 tsk sukker

175 g hvedemel

ca.3 dl mælk

smør til stegning

 

Citroncreme:

1 økologisk citron

50 g mandler

200 g cremefraiche 38%

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

100 g flormelis

*

Pisk æggene sammen med sukker, mel og lidt mælk, til dejen er uden klumper.

Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning.

Stil dejen i køleskab mindst 30 min.

 

Vask citronen og riv lidt af skallen i tynde strimler til pynt og riv resten fint.

Pres saften.

Hak mandlerne groft og gem dem sammen med citronstrimlerne.

Rør cremefraiche med æggeblommer og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft og flormelis.

 

Tag dejen ud af køleskabet og rør den igennem.

Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis den er for tyk.

Bag dejen til pandekager: Beregn ½ dl dej pr. stk.

Bag pandekagerne i lidt smør et par min. på hver side.

Lad pandekagerne køle af.

 

Smør pandekagerne med et tyndt lag citroncreme, og rul eller fold dem sammen.

Drys med mandler og citronstrimler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.777 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her