Når lammekøllen langtidssteges, bliver den både mør og
saftig. Desserten er luksus-pandekager med citroncreme og mandler.
Langtidsstegt
lammekølle med rosmarin og hvidløg
Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 2½ time. Kødet er Fryseegnet. 4-5
personer.
#
1 udbenet lammekølle
5 fed hvidløg
2-3 kviste frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
1 tsk fintrevet citronskal (økologisk)
salt og friskkværnet peber
kød- eller bomuldssnor
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
1-2 gule peberfrugt
500 g frisk spinat
50 g smør
*
Pil hvidløgsfeddene og hak dem groft.
Bland dem med hakket rosmarin, citronskal, salt og peber og
gnid det på indersiden af lammekøllen.
Snør med bomuldssnor og læg lammekøllen i et ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen og steg lammekøllen i 2½ time ved 150 °C
til centrumstemperaturen målt med stegetermometer er 65 °C.
Lad stegen hvile ca. 15 min.
Skær kartoflerne i skiver og steg dem sprøde på en pande med
halvdelen af smørret.
Rens peberfrugten og skær den i strimler.
Steg dem ved god varme i resten af smørret i en rummelig
gryde.
Skyl og slyng spinaten og læg den i gryden.
Vend rundt et par min., til den falder sammen.
Smag til med salt og peber.
Skær stegen i skiver og server med kartofler og grønsager.
Tips: Rester af stegen er gode til biksemad.
Pandekager med
citroncremefyld og mandler
Arbejdstid: ca. 35 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: ca.
20 min. Pandekagerne er fryseegnede uden fyld
#
Pandekager:
2 æg
2 tsk sukker
175 g hvedemel
ca.3 dl mælk
smør til stegning
Citroncreme:
1 økologisk citron
50 g mandler
200 g cremefraiche 38%
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
100 g flormelis
*
Pisk æggene sammen med sukker, mel og lidt mælk, til dejen
er uden klumper.
Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning.
Stil dejen i køleskab mindst 30 min.
Vask citronen og riv lidt af skallen i tynde strimler til
pynt og riv resten fint.
Pres saften.
Hak mandlerne groft og gem dem sammen med citronstrimlerne.
Rør cremefraiche med æggeblommer og smag til med fintrevet
citronskal, citronsaft og flormelis.
Tag dejen ud af køleskabet og rør den igennem.
Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis den er for tyk.
Bag dejen til pandekager: Beregn ½ dl dej pr. stk.
Bag pandekagerne i lidt smør et par min. på hver side.
Lad pandekagerne køle af.
Smør pandekagerne med et tyndt lag citroncreme, og rul eller
fold dem sammen.
Drys med mandler og citronstrimler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin