2 kg dobbelt lammeryg
salt og peber
50 g franskbrødskrummer (ca. 3 skiver)
2 fed presset hvidløg
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 æg
4 dl vand
2 skalotteløg
20 g margarine
1 - 1 ½ tsk timian
½ dl portvin
salt og peber
Kødet gnides med salt og peber.
Franskbrødskrummen smuldres og røres med hvidløg, timian, rosmarin og æg.
Blandingen smøres på ryggens overside og stegen lægges i en bradepande.
Brunes ca. 15 min. ved 225ºC
Vand hældes ved og varmen dæmpes til 160ºC.
Vidersteger ¾ - 1 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes.
Stegen tages ud, skyen hældes fra og skummes for fedt.
Skalotteløgene skæres i tern og svitses i en gryde i margarine.
Stegeskyen tilsættes og saucen smages til med timian, portvin, salt og peber.
Saucen kan jævnes med 1 tsk majsstivelse.
Kødet skæres fra benene og skæres i skrå skiver.
Tips:Saucen smager bedst med frisk timian.