Logo

Lammeryg med timiansauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg dobbelt lammeryg
salt og peber
50 g franskbrødskrummer (ca. 3 skiver)
2 fed presset hvidløg
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 æg

4 dl vand
2 skalotteløg
20 g margarine
1 - 1 ½ tsk timian
½ dl portvin
salt og peber

Kødet gnides med salt og peber.
Franskbrødskrummen smuldres og røres med hvidløg, timian, rosmarin og æg.
Blandingen smøres på ryggens overside og stegen lægges i en bradepande.

Brunes ca. 15 min. ved 225ºC
Vand hældes ved og varmen dæmpes til 160ºC.
Vidersteger ¾ - 1 time afhængig af hvor rosa kødet ønskes.

Stegen tages ud, skyen hældes fra og skummes for fedt.
Skalotteløgene skæres i tern og svitses i en gryde i margarine.
Stegeskyen tilsættes og saucen smages til med timian, portvin, salt og peber.
Saucen kan jævnes med 1 tsk majsstivelse.

Kødet skæres fra benene og skæres i skrå skiver.

Tips:Saucen smager bedst med frisk timian.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her