1-2 lammeryg ca. 2 kg
snor til snøring
Garniture:
2 kg gulerødder
lidt timian
lidt sukker
lidt frisk timian
lidt salt
250 g usaltet smør
3 l. kalvefond
3 kg kartofler
100 g smør
1 bundt persille
Den enkelte lammeryg afpudses for fedt og sener. Kødet skæres fri fra benene ca. 1 -1 ½ cm. nede. De to ender af lammeryggen sammenbindes således at benene vender udad og ryggen fremstår som en "krone".
Steges på rist/bradepande i ovnen ca. 30 min. ved 180ºC hviler i 15 min. steger videre ca. 20 min. hviler i 10 min.
Garniture:
Gulerødderne skæres efter ønske (ikke for groft). Blancheres i vand 5-10 min. Gulerødderne tages op og vandet nedkoges, tilsæt evt. lidt sukker. Når vandet er ved at være nedkogt og begynder at karamellisere svinges gulerødderne heri og krydres med friskhakket timian, salt og peber.
Lammesky:
Afpuds af lammeryggen anvendes til kogning af sky, brug evt. gemte rester. Fonden indkoges og monteres med smør før serveringen.
Servering:
Med nye kogte kartofler svunget i smør og persille
Tips:Montere = Piske en sauce op med fx. en klat smør for at få den rigtig luftig og god.