Lammekoteletter surprise
8 lammekoteletter
smør
1 spsk (oliven)olie
salt og friskkværnet peber
500 g løg
3 fed hvidløg
rosmarinstilke
1,5 dl tør hvidvin
4 spsk cremefraiche
1 bdt klippet persille
Tilbehør: nye, kogte kartofler eller Råstegte kartofler - se Tillæg, Agurkesalat - se Tillæg
*
Bank koteletterne let ud med hånden og brun dem hurtigt i en meget varm blanding af 2 spsk smør og olie.
Læg dem side om side i smurt, ildfast fad med rosmarinstilke på og drys med salt og friskkværnet peber.
Kom mere smør på panden og tilsæt de udskivede løg og findelte hvidløg og vend det hele et par minutter - det må ikke tage farve.
Tilsæt vinen og lad løgene koge meget møre under låg.
Purér løgmassen og rør den igennem med cremefraiche og klippet persille.
Smag til med salt og peber og bred massen over koteletterne.
Stil fadet ind i en 250°C varm ovn i ca. 10 minutter.
Server koteletterne i fadet og server nye kartofler eller råstegte kartofler samt agurkesalat til.
Ostemousse
175 g blød flødeost
1½ spsk smør
1 spsk cognac, måske 2
100 g mandler
Tilbehør: crackers eller sellerikiks
*
Rør flødeosten op med smør og tilsæt cognac lidt efter lidt.
Rør de skoldede, smuttede og malede mandler i og fordel moussen i små skåle.
Stil dem koldt et par timer.
Server crackers eller sellerikiks til.