1 lammekølle
1 ½ kg kartofler
2 store bundt persille
2-4 fed hvidløg
½ -1 l hønsebouillon
spændende krydderier
salt
peber
smør
grønsager, frit valg, alt skåret i små stykker, men ikke itu:
porrer
gulerødder
champignon
selleri
tomater
Tips: Lergryden (Römertopf) stilles i vand 1 time før brug, det er vigtigt! Den tørres af og smør gnides på indersiden.
Lammekøllen spækkes med små stykker hvidløg og persille samt salt og peber.
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 3 mm. De lægges taglagt i bunden af gryden. Udover dem væltes masser af hakket persille og mere hvidløg.
Ovenpå lægges lammekøllen med ydersiden opad.
De småtskårne grønsager spredes ovenpå og bouillonen hældes over.
Låget kommes på og gryden sættes i ovnen og den skal stege ca 2 timer ved 250 gr. Der behøves ikke anden sauce til end den bouillon, der er mellem grønsagerne, den skal blot koges lidt ind.