Her får en opskrift på stegt lammekølle, velsmagende og mør lammekølle
med den skønneste sauce, du kan forestille dig. Det bliver en fest
# Ingredienser
En lammekølle ca. 2.5 kg
4 fed hvidløg
salt og peber
olie
smør
Garniture:
500 g svampe
3 søde majskolber
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 bdt persille
smør
Sauce:
3 skalotteløg
2½ dl balsamico
2½ dl rødvin
3½ dl piskefløde
1 bdt estragon
salt og peber
smør til sautering
* Tilberedning
Køllen forberedes ved at ridse skindet og skære kødet fri
fra benet ved ankelleddet, således at kødet ikke trækker sig sammen.
Herefter gnides køllen med salt og peber og der stikkes ca. 4 fed hvidløg ind
under skindet.
Køllen brunes på panden i olivenolie og smør og steges i ovnen ved 180 °C i
godt 2 timer.
Majsene koges i letsaltet vand i ca. 20 minutter og selve
kornene skæres fra.
Svampene skæres i skiver og skalotteløgene og persillen hakkes fint.
Det hele sauteres i smør sammen med de pressede hvidløg.
Til saucen hakkes skalotteløgene fint og sauteres og 2½ dl balsamico tilsættes
og koges op.
Tilsæt derefter 2½ dl rødvin og det hele koges ned til ca. halvdelen.
Tilsæt 3½ dl piskefløde og reducer til saucekonsistens.
Til sidst krydres der med salt og peber og friskhakket
estragon.
Lammekøllen skæres ud og serveres sammen med benet på et
stort fad omgivet af garnituren.
Saucen serveres ved siden af.
Som tilbehør kan der serveres kartoffelmos.