Grillet lammekølle smager vidunderligt. Du skal bruge en grill med låg til lammekølle med ben pga. den lange stegetid. Der er "ingen ben" i denne opskrift, og den smager lige så godt som dagen er lang.
Brug indirekte grillning ved lav temperatur.
Forberedelse: 45 minutter Grilltid: 1 ½-2 timer
1 lammekølle med ben
4 eller flere hvidløgsfed, skåret i strimler
frisk rosmarin
olivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber
A. Stik huller i kødet med spidsen af en kniv, ca. 1 cm dybe og med ca. 5 cm mellemrum.
Tryk en strimmel hvidløg og nogle få rosmarinblade ind i hvert hul.
B. Pensll ammekøllen med olivenolie.
Gnid kødet med havsalt og kværnet peber.
Placer et stegetermometer i den tykkeste del af køllen.
C. Læg lammekøllen på den kølige del af grillen, og læg låg på.
Pensl af og til med olivenolie.
Kødet er klart når termometret viser ca. 50°C.
Lad kødet hvile i 10 minutter før det skæres i skiver.