1 lammekølle udbenet ca. 1000 - 1200 g
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 tsk rosmarin
salt + peber
Sauce:
2 dl sky
1 dl fløde
1 tsk majsstivelse
Lammekøllen spækkes lige under fedtkanten med hvidløgssplinter og små persilleduske vendt i salt og peber. Køllen gnides med salt på undersiden og drysses med groftkværnet peber og rosmarin.
Køllen lægges i en skål eller fad egnet til mikrobølgeovn. Skålen dækkes til med film og køllen stilles i ovnen ved halv effekt(600 watt.) Stegetiden beregnes til 12 min pr 500 g
Et stegetermometer (mikrobølge) skal vise 58ºC.
Køllen tages ud, skyen hældes i en gryde og hviler ca. 15 min.
Skyen varmes op, fløde og majsstivelse piskes sammen og røres i. Saucen koger et par min. og smages til med salt og peber.
Snor eller net omkring køllen fjernes og den skæres i skiver.
Tips:Køllen kan steges i kogepose beregnet til mikrobølgeovn.