500 g hakket lammekød
1 løg (revet på rivejern)
2 fed hvidløg (pressede)
2 æg
1 dl + et par spsk rasp
knap 1 dl mælk
1 spsk rosmarin
Tzatziki:
1 agurk
1 bæger græsk yoghurt
2 fed hvidløg
lidt olivenolie
lidt citronsaft
1 dusk mynte
salt (evt. urtesalt)
peber
Ælt det hele sammen med fingrene eller med en ske. Lad farsen hvile en times tid eller to, indtil den er blevet mere fast. Med fingrene trilles små kødboller lidt større end bordtennisbolde. De lægges på en letsmurt bageplade. Bag lammefrikadellerne i ovn på 200º i 20 – 25 minutter. Vend dem undervejs.
Tzatziki
Agurken rives groft og saften presses ud (med begge hænder).
Bland med yoghurt, olivenolie, citronsaft og mynte. Smag til med presset hvidløg, peber og salt.