500 g lammefilet
1 svinenet
rosmarin, frisk
Fars:
200 g skært kalvekød, hakket
2 ½ dl piskefløde
2 æggehvider
Sauce:
4 dl brun lammebouillon (terning + vand)
1 citron
50 g sukker
timian, frisk
200 g smør
Grønsager:
50 g smør
400 g spinat
800 g årstidens grønsager (fx. gulerødder, porrer, selleri, rosenkål osv.)
600 g kartofler, mellemstore
½ dl olivenolie
salt og peber
muskatnød
lammesoufflefars:
Kødet blendes i food-processor med æggehvide, salt og peber.
Fløden hældes i lidt ad gangen
Lammefilet i svinenet:
Svinenettet glattes ud og souffléfarsen smøres på. Den afbrunede lammefilet lægges på og krydres med salt, peber og rosmarin.
Svinenettet lukkes om lammefileten.
Brunes af på pande og steges i ovn ca. 15 minutter ved 200ºC.
Sauce:
Sukkeret brunes og citronsaft presses i. Frisk timian kommes i sammen med kalvebouillonen og saucen koges ind til ca. det halve. Lige inden anretning piskes smør i ( jævnes evt. med Maizenamel udrørt i lidt koldt vand, inden der piskes smør i).
Grønsager:
Spinaten ribbes og sauteres i smør, krydres med salt, peber og muskatnød.
Årstidens grønsager skæres i passende stykker og sauteres i smør og krydres.
Kartoflerne formes som store oliven, koges møre og ristes af i oliven olie.
Anretning.
Kødet skæres i skiver og lægges i halv cirkel på tallerkenen. Spinaten presses i en cylinderform og sættes på tallerkenen. Saucen hældes på og grønsager omkranser retten. Kartofler serveres i skål.