750 g filet af lammeryg
2 løg
2 fed hvidløg
6 spsk olivenolie
1 tsk paprika, edelsüss
4 spsk tør hvidvin
1 økologisk citron
1 spsk frisk rosmarin, hakket
salt og peber
Skær lammefileten i mundrette tern.
Pil, og hak løg og hvidløg fint.
Varm 5 spsk olivenolie op på en stor pande og brun kødternene overalt heri.
Tag kødet af panden og hold det varmt.
Kom resten af olien på panden og varm den op sammen med stegeskyen.
Steg løg og hvidløg sammen med paprikaen heri i ca. 2 min.
Kom kødet tilbage på panden, og hæld vinen ved.
Lad kødet simre i ca. 10 min.
Skyl citronen i varmt vand, riv skallen og pres saften.
Kom citronskal og -saft samt rosmarin ned til kødet, og smag til med salt og peber.
Til 4 portioner
Tilberedningstid: ca. 20 minutter, plus stegning og simring
Pr. portion ca. 350 kcal/ 1470 kj, 55 g protein, 12 g fedt, 4 g kulhydrater