500 g lammeculotte
1 spsk tørret basilikum
salt
peber
25 g smør
½ dl vand
sauce:
2 rødløg
2 rødepeberfrugter
2 fed hvidløg
3 spsk olie
2 dåserflåede tomater
½ spsk chili
salt
peber
Lammeculotte er udskåret af køllen, kødet er reelt og helt uden ben.
Rids culottens overflade let og gnid krydderierne godt ind i den.
Snør den evt. let med en kødsnor.
Smelt smørret i en gryde og brun kødet godt heri på alle sider.
Hæld ½ dl vand ved, læg låg på og lad stegen simre mør i 30-35 min.
Lad den hvile tildækket 5 min., før den skæres i skiver.
Til saucen pilles og hakkes løgene fint.
Fjern frøstol og kerner på peberfrugterne og hak ligeledes dem fint.
Svits løg, peberfrugter og knust hvidløg i olien.
Tilsæt tomater og krydderier og lad saucen koge svagt uden låg i mindst et kvarter.
Den skal være pæn og tyk.
Server saucen til kødet sammen med kogt bulgur eller ris.