1 lille lammebov - kølle kan også anvendes
½ kg rabarber
lidt flormelis
Balsamico
olivenolie
½ sølvbede
smør
salt
peber
Lammeboven kan udbenes og snøres eller blot steges hel (bovbladet skal dog fjernes).
Steges ca. 35-40 min. efter størrelse (spørg evt. slagteren).
Finthakket løg sauteres i smør, tilsættes hvidvin og gurkemeje samt lidt sky fra den stegte lammebov.
Det hele indkoges med piskefløde, blendes og afrundes med lidt koldt smør.
Tilsmages med rosmarin samt salt og peber.
Rabarberne skæres i passende stykker (gerne let på skrå), svitses hurtigt i ganske lidt olie, tilsættes sukker og Balsamico (efter smag).
Krydres med salt og peber.
Sølvbederne blancheres.
De store blade tages fra til anretning, stokken skæres i fine strimler og svitses lynhurtigt i smør, krydres med salt og peber.
Anretning:
På midten af en stor tallerken lægges de blancherede sølvbedeblade, herpå (i en krans) de spæde rabarber, hvorpå skiver af den stegte lammebov anrettes. I og omkring bladene lægges den svitsede sølvbede, og det hele omkranses af gurkemejecremen. En lille kvist frisk rosmarin markerer saucens smag.