Denne opfindsomme kinesiske wokret vil garanteret få
gæsterne til at bede om mere. Og bedst af alt: den er nem at lave.
• Peberfrugt indeholder masser af C-vitamin.
• Olivenolie indeholder E-vitamin og sænker
kolesteroltallet.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lam wokstegt
500 g skært lammekød
1 porre
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
250 g broccolibuketter
2 endive salathoveder
1 spsk sesamfrø
1 spsk olie
MARINADE:
saften af 1 citron
2 spsk asiatisk blommesauce
1 tsk sesamolie
1 spsk asiatisk fiskesauce (nam pla)
1 spsk asiatisk sød chilisauce
1 spsk sort bønnesauce
* Fremgangsmåde:
1 Bland citronsaft, blommesauce, sesamolie, fiskesauce,
chilisauce og sort bønnesauce i en mellemstor skål.
Afpuds lammekødet og skær det i fine strimler og læg dem i
marinaden.
Dæk til og sæt på køl i 10 min.
2 Skyl porre og peberfrugt og skær dem i tynde skiver.
Skær bunden af endiverne og skil bladene ad.
Skær dem i strimler.
Opvarm olien ved god varme i en wok.
Tilsæt halvdelen af lammekødet og brun i 3 min, eller til
kødet er brunt på alle sider.
Tag kødet op og læg i en skål og brun resten af kødet på
samme måde.
3 Steg porre, peberfrugt og broccoli under omrøring i 2-3
min, eller til grønsagerne er møre, men "al dente".
4 Læg kødet tilbage i wokken sammen med endive og sesamfrø.
Steg under omrøring i yderligere 1-2 min.
Server.
Tips & råd
Sesamfrø skal ristes for at smagen træder tydeligt frem. De
er også gode at bruge på kartoffelbåde og grillet kylling. Frøene indeholder
jern og zink.
Chilifrugt kan give udvortes skader men ikke indvortes.
Frugten er endog god at spise mod fx mavesår. Men vær forsigtig og tilvæn maven
gradvist.
VARIATION: Anvend gerne rester af lammekølle eller lammebov.
PR. PORTION: Energi: Kcal 256 = kJ 1075
Kulhydrat 8 g Protein 29 g Fedt 12 g (42%) Fibre 5 g