Lam i tomat
600 g lammebov
1½ spsk hvedemel
salt og peber
smør eller margarine
2 ds flåede tomater
3 løg
500 g grønne bønner
¼ tsk merian
hvidløgssalt
Tilbehør: Løse ris - se Tillæg, salat, brød
*
Skær kødet i store terninger og kom dem i en plasticpose med hvedemel, salt og peber.
Ryst det godt.
Brun kødet i smør eller margarine og kom tomaterne med væde direkte ned i gryden.
Rist de hakkede løg i lidt fedtstof, kom dem i gryden og læg låg over.
Lad det snurre for ret svag varme i 50-60 minutter.
Tilsæt de ituskårne bønner og merian.
Smag kraftigt til med hvidløgssalt og lad retten snurre videre i endnu 10-15 minutter.
Smag om nødvendigt til med mere peber.
Server løse ris, salat og brød til.
Kinesisk ferskenkompot
8 knap modne ferskner
1 spsk jordnøddeolie
2 spsk honning
*
Læg fersknerne et øjeblik i kogende vand og flå dem efterhånden.
Skær dem i småstykker og fjern stenene.
Varm olien lidt og kom fersknerne heri.
Lad dem snurre sagte, til de begynder at koge ud.
Dryp honning over og fordel kompotten i portionsskåle.
Server desserten lun.