400 g lammekød i tern, fra fx. kølle eller bov
2 spsk olie
2-3 tsk stærk karry
1 tsk stødt spidskommen
2 løg, i tern
evt. 2 fed hakket hvidløg
750 g renset spinat
500 g gulerødder, i mundrette stykker
1 spsk honning
saft af ½ citron
Sauter kødet i en stor stegegryde i 1 spsk af olien, til det har taget farve ca. 4-5 minutter.
Tør gryden af og varm endnu 1 spsk olie op og brænd krydderierne af 1 minut, før løg og hvidløg tilsættes.
Sauter et par minutter, før kødet tilsættes.
Drys med lidt salt og sauter for svag varme under låg, til kødet er knapt mørt, 25-30 minutter.
Skyl imens spinaten og slyng eller dup den næsten tør.
Skru op for varmen under gryden og kom spinaten i.
Damp under låg, til spinaten er faldet sammen, ca. 5 minutter.
Vend kød og spinat og smag til med salt.
Kom gulerødder i en gryde med honning, citronsaft, ½ dl vand og lidt salt.
Læg låg på og kog vandet væk for kraftig varme.
Server dem til lam i spinat med en portion løse ris, gerne basamtris.