Lam i dild - denne gryderet med lammekød, dild og
gulerødder. En lækker, nem aftensmad.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Samlet tid: 70 min.
# Ingredienser
500 g lam i tern (evt kalvekød)
6 peberkorn
2 tsk salt
1 kg kartofler, små og vaskede
1 bdt. dild
Sauce:
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl lammefond eller kogelage
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
Pynt:
150 g rejer
1 bdt. dild
*
Skær det synlige fedt fra lammekødet og kog det op i koldt
vand med peberkorn og dild.
Fjern det grålige skum, der danner sig på toppen og tilsæt
salt.
Lad kødet koge 30-40 minutter eller indtil det er mørt.
Kog ligeledes kartoflerne møre i vand med salt.
Mål 5 dl af kogelagen op.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel, bag det godt af og
tilsæt så lidt af kogelagen, pisk godt rundt og tilsæt så det resterende.
Æggeblomme og piskefløde røres sammen i en stor skål og den
varme sovs hældes nu ned heri, rør rundt og hæld tilbage i gryden og varm
igennem.
Smag til med lidt citronsaft.
Ved servering anrettes kødet i den lyse sauce sammen med
rejer og masser af plukket dild