Logo

Lam braiseret i Beaujolais

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6-8 personer)
Perfekt til en lækker festmiddag.

is'>Lammekølle
3 spsk olie
225 g gulerødder
225 g majroer
450 g pastinakker
675 g kartofler
8 skalotteløg
3 fed hvidløg
Salt, peber
1 spsk olivenolie
1 flaske Beaujolais
1 tsk hakket, frisk timian
1 tsk hakket, rosmarin
Laurbærblade
1 spsk ribsgele med top

Skær gulerod, majroe, pastinak, kartofler med skræl og skalotteløg i lige store stykker.
Sæt en bradepande med 3 spsk olie i ovnen ved højeste temperatur.
Kom grønsagerne ned til den varme olie sammen med hvidløgsfeddene der ikke er pillede og vend det i olie, så de er godt dækkede.
Drys salt og peber over og forsteg grønsagerne i 25-30 minutter.

De skal vendes når halvdelen af tiden er gået.
Hæld olivenolie over is'>lammet og krydr med salt og peber og læg det i en stor bradepande og kom den i ovnen ved højeste temperatur i 30 minutter. Skru ovnen ned til 175ºC.

Tag stegen ud og hæld Beaujolaisen over sammen med timian og rosmarin.
Dæk stegen med alufolie, sæt den tilbage i ovnen og lad den småstege i

1 ½ time.
Efter den 1 ½ time tager du atter stegen ud og ligger de forstegte grønsager rundt om.

Samtidig tilsætter du også 1 laurbærblad, og et par kviste rosmarin og timian.

Alufoliet skal på igen og stegen får endnu 1 ½ time i ovnen.
Saucen laves når is'>lammet er færdigt.

Kom stegeskyen i en kasserolle og tilsæt ribsgelé. Pisk godt.
Tag de hele bagte hvidløg og pres dem ud af skrællen.

De kommes som det sidste i saucen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.001 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her