(6-8 personer)
Perfekt til en lækker festmiddag.
is'>Lammekølle
3 spsk olie
225 g gulerødder
225 g majroer
450 g pastinakker
675 g kartofler
8 skalotteløg
3 fed hvidløg
Salt, peber
1 spsk olivenolie
1 flaske Beaujolais
1 tsk hakket, frisk timian
1 tsk hakket, rosmarin
Laurbærblade
1 spsk ribsgele med top
Skær gulerod, majroe, pastinak, kartofler med skræl og skalotteløg i lige store stykker.
Sæt en bradepande med 3 spsk olie i ovnen ved højeste temperatur.
Kom grønsagerne ned til den varme olie sammen med hvidløgsfeddene der ikke er pillede og vend det i olie, så de er godt dækkede.
Drys salt og peber over og forsteg grønsagerne i 25-30 minutter.
De skal vendes når halvdelen af tiden er gået.
Hæld olivenolie over is'>lammet og krydr med salt og peber og læg det i en stor bradepande og kom den i ovnen ved højeste temperatur i 30 minutter. Skru ovnen ned til 175ºC.
Tag stegen ud og hæld Beaujolaisen over sammen med timian og rosmarin.
Dæk stegen med alufolie, sæt den tilbage i ovnen og lad den småstege i
1 ½ time.
Efter den 1 ½ time tager du atter stegen ud og ligger de forstegte grønsager rundt om.
Samtidig tilsætter du også 1 laurbærblad, og et par kviste rosmarin og timian.
Alufoliet skal på igen og stegen får endnu 1 ½ time i ovnen.
Saucen laves når is'>lammet er færdigt.
Kom stegeskyen i en kasserolle og tilsæt ribsgelé. Pisk godt.
Tag de hele bagte hvidløg og pres dem ud af skrællen.
De kommes som det sidste i saucen.