Ugens
fiskeret er en nem suppe med saftige stykker laks helt uden ben.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 30 min.
#
500
g laksefilet
1 tsk
salt
½-¾
kg kartofler
1
stor gulerod
2
løg
1
liter fiske- eller grønsagsbouillon (eller vand)
2
laurbærblade
10
stk. allehånde
salt
og friskkværnet peber
1-2
spsk citronsaft
frisk
dild
Tilbehør:
evt. brød
*
Skær
skindet af laksen, og fjern evt. ben med en pincet.
Skær
laksen i terninger på ca. 2x2 cm, læg dem på en tallerken, og drys med salt.
Dæk
til, og sæt i køleskabet.
Skræl
kartoflerne, og skær dem i terninger.
Skræl
guleroden, og skær den i tynde skiver.
Pil
løgene, og skær dem i skiver fra top til rod.
Varm
bouillon eller vand op, og kog kartoflerne i 10 min.
Tilsæt
derefter gulerødder og løg.
Kom
laurbærblade og allehånde i et kaffe- eller tefilter, og luk med kødsnor.
Læg
det i suppen, og kog videre i ca. 7 min., til alle grønsagerne er møre.
Kasser
krydderierne i filteret.
Vend
lakseterningerne i den varme suppe, læg låg på, og lad den simre i 3-4 min.
Sluk,
og lad laksen trække færdig i suppen i ca. 5 min.
Smag
suppen til med salt, peber og citronsaft.
Drys
med dild, og server straks, evt. med brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin