Sagt ligeud er denne fiskeret alle tiders. Der hører en blanding af peber- frugt og løg til, der er dampet i hvidvin og smager blidt af honning
600 g røde og gule peberfrugter
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
4 skiver laksefilet à , uden skind
3 spsk olie
1 spsk flydende honning
2 spsk citronsaft
1 dl hvidvin
salt og peber
2 spsk olie
*
1 Peberfrugterne skæres i kvarte, gøres i stand og skæres i store terninger.
Hvidløgsfeddet skæres i tynde skiver.
Det hvide og det lysegrønne af forårsløgene skæres i smalle ringe.
B. Lakseskiverne snos til snegle, stikkes på 2 træspid og stilles koldt.
C. Lidt olie varmes op i en gryde.
Hvidløget steges let i den ved svag varme, til det er glasagtigt.
Peberfrugterne tilsættes, og det steger yderligere 4-5 minutter ved lav varme og under omrøring.
D. Honning, citronsaft og hvidvin tilsættes.
Lad det koge op og derefter små koge 7-8 minutter, halvt tildækket.
Tilsæt salt og peber og bland forårsløgene i.
E. Drys salt og peber på laksespiddene.
Varm 1 spsk olie op på en sliplet-pande.
Steg laksen 2 minutter på hver side.
Anret fisken med grønsagsblandingen.
SÅDAN FÅR DU LAKSEN SPIDDET
Rul laksestykkerne og sæt dem på spid, så ser de straks meget mere elegante ud.
Pr. portion: 36 g protein. 27 g fedt. 19 g kulh. = 482 kcal 2016 kj