Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 8 minutter
25 g friske basilikumblade
25 g friske mynteblade
2 dl let olivenolie
1 æggeblomme
1 tsk Dijonsennep
salt og friskkværnet sort peber
1 lime, fintrevet skal og saft
2 spsk cremefraiche
4 laksefileter med skind, hver på ca. 225 g
olie til pensling
A. Bring en grydefuld vand i kog og lad basilikum- og myntebladene ligge i vandet i 15 sekunder.
Lad bladene dryppe godt af og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
Kom dem i en foodprocessor sammen med olivenolie og blend dem grundigt.
Lad det trække i 15 min.
B. Pisk æggeblomme, sennep og godt med salt og peber sammen.
Rør basilikum- og mynteolien i en lille bitte smule ad gangen, til al olien er rørt i, og blandingen er tyk og jævn.
Pisk limesaft og -skal i blandingen og rør cremefraiche i til sidst.
Stil cremen til afkøling.
C. Pensl lakseskiverne med olie og grill dem direkte med skindet nedad over middel varme i 4 min.
Pensl skiverne med lidt mere olie, vend dem og grill dem i 4 min. mere.
Server laksen brandvarm med basilikum- og myntecremen til.