Logo

Laksefilet med basilikum- og myntecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laksefilet med basilikum- og myntecreme

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 8 minutter

 

25 g friske basilikumblade

25 g friske mynteblade

2 dl let olivenolie

1 æggeblomme

1 tsk Dijonsennep

salt og friskkværnet sort peber

1 lime, fintrevet skal og saft

2 spsk cremefraiche

4 laksefileter med skind, hver på ca. 225 g

olie til pensling

 

A. Bring en grydefuld vand i kog og lad basilikum- og myntebla­dene ligge i vandet i 15 sekunder.

Lad bladene dryppe godt af og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.

Kom dem i en foodprocessor sammen med olivenolie og blend dem grundigt.

Lad det trække i 15 min.

 

B. Pisk æggeblomme, sennep og godt med salt og peber sam­men.

Rør basilikum- og mynteolien i en lille bitte smule ad gan­gen, til al olien er rørt i, og blandingen er tyk og jævn.

Pisk lime­saft og -skal i blandingen og rør cremefraiche i til sidst.

Stil cremen til afkøling.

C. Pensl lakseskiverne med olie og grill dem direkte med skindet nedad over middel varme i 4 min.

Pensl skiverne med lidt mere olie, vend dem og grill dem i 4 min. mere.

Server laksen brand­varm med basilikum- og myntecremen til.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her