400 g isingfiletter
200 g laks
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning)
2 dl hvidvin
1 dl fløde
1 bundt purløg
salt og peber
500 g spinat frisk
1 skalotteløg
2 tomater
Laksefarseret isingfilet:
Krydr isingfileterne med salt og peber.
Skær laksen i tynde skiver og læg et lag ovenpå fileterne og rul den sammen.
Læg rullerne i et fad og tilsæt fond og hvidvin.
Overdæk med folie og damp dem i en varm ovn ved 180°C i 10-12 min.
Purløgssauce:
Hæld væden fra fisken op i en gryde og lad det koge ind til det halve.
Tilsæt fløde og lad det kog op igen.
Jævn evt. med Maizena.
Smag til med salt og peber, og tilsæt til sidst masser af hakket purløg.
Spinat/tomat sauté:
Kernerne fra tomaterne fjernes og tomatkødet skæres i strimler.
Løget hakkes meget fint.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt løg, tomat og spinat og sauter det hele i ca. 1 min. indtil spinaten falder sammen.
Krydr med salt og peber.
Server retten med ovnstegte kartofler.