1 kg laksefilet med skind
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
100 g grønne oliven
2-3 spsk kapers
1-2 finthakkede skalotteløg
½ dl olivenolie
1 citron i tynde både
salt
peber
Fjern benene fra laksefileten, evt. ved hjælp af en lille fladtang. Skær fileten ren for benrester, dæk den til med film, og læg den i fryseren i 1 ½ - 2 timer. Pak peberfrugterne ind i alufolie, læg dem i et ovnfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn 220 º i 1 time. Tag dem ud, og lad dem afkøle indpakket i alufolieen.
Hak oliven, kapers og skalotteløg helt fint. Tag laksen fra fryseren, og skær den i papirstynde skiver på tværs af fileten fra hoved mod hale. Anret stykkerne bredt ud i et lag på tallerkner eller et stort fad.
Når peberfrugterne er helt afkølede fjernes alufolieen, og peberfrugterne renses fri for stilk, skind og kerner.
Skær frugtkødet i småbitte strimler, og fordel det med oliven, kapers og løg over laksen. Dryp med en god olivenolie, og læg citronbåde ved.