Carpaccio:
12 tynde skiver fersk laks
1 dl citronsaft
1 dl olivenolie
salt
peber
cayennepeber
Tilbehør:
purløg
50 g friskrevet parmesan
skåret dild
1 rødløg
frisk kørvel
1 dl vindruekerneolie
Carpaccio:
Citronsaft, salt, peber og cayennepeber røres, så saltet opløses. Dernæst piskes olivenolien i, så det hele bliver tyktflydende.
Lakseskiverne vendes enkeltvis i lagen så de marineres. Aftørres med papir.
Lakseskiverne lægges på en tallerken, så de dækker midten af denne.
Tilbehør:
Purløget skæres fint, dilden skæres fint og rødløget skæres/hakkes i fine tern.
Kørvelolie:
Kørvelen kommes i en blender med vindruekerneolien og blendes til olien er grøn og kørvelstykkerne er små. Olien presses gennem en fin sigte.
Anretning:
Purløg, parmesan, dild og rødløg drysses enkeltvis over laksen og der pyntes med små dråber kørvelolie rundt om laksen.