700 g laksefileter
køkkensalt og peber
250 g champignoner
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk frisk persille
1 ½ dl reven parmesan
2 ½ dl fløde 13%
A. Sæt ovnen på 175°C.
Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber.
B. Finhak champignonerne og skalotteløgene og pres hvidløget.
Svits champignonerne, til væsken er borte.
Tilsæt løg samt hvidløg og svits et par minuter mere under omrøring.
Bland hakket persille og ⅓ af parmesanen i en skål og krydr med salt og peber.
Fordel blandingen over laksen i det ovnfaste fad.
C. Bland fløden med resten af parmesanen og hæld det i fadet.
Sæt fadet i ovnen og gratiné retten i 30 min.
Server med kartoffelmos og kogte grønsager.