Dine gæster vil elske dette fornemme måltid, med laksørred
fyldt med sauterede grønsager.
• Skalotteløg er en udmærket C-vitaminkilde • Oliven
indeholder sunde fedtstoffer.
Forberedelse i, 20 min. Tilberedning 20-30 min. 8 Portioner
# Råvarer til Laksørred med grønsagsfyld
1 hel laksørred ti 2-2½ kg
6 fed hvidløg
1 tsk friskkværnet peber
1 porre
4 skalotteløg
1 spsk olie
1 spsk friske timian eller oreganoblade
TIL SERVERINGEN:
citronbåde
oliven
mager cremefraiche
peberfrugt i strimler
tomater i skiver
* Fremgangsmåde:
1 Skyl og rens fisken under koldt rindende vand.
Tør fisken med køkkenrulle.
Hak hvidløgsfeddene. Bland hvidløg og peber.
Gnid fisken indvendig med hvidløgspeberet.
2 Rens porren og skær den i tynde skiver.
Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver.
Opvarm olien på en teflonpande og steg porre og skalotteløg
i 3-4 min. ved jævn varme, til det er mørt, men ikke brunt.
Tilsæt timian og fyld fisken med blandingen.
3 Læg fisken på en rist og placer den i en fiskegryde,
bradepande eller et ildfast fad.
Hæld vand på, så det lige når undersiden af fisken.
4 Dæk med folie og damp ved jævn varme i 25-30 min.
Sluk for blusset og lad fisken svale lidt under folien.
5 Server fisken stuetempereret sammen med citronbåde,
oliven, cremefraiche, peberfrugt og tomater.
Tips & råd
Løg- og olivenfyld: svits lidt finthakket løg og bland det
med udstenede oliven og sort peber og fyld fisken med blandingen.
Urtebaseret fyld: bland hakket hvidløg og finthakket purløg,
citronskal, friskpresset citronsaft og frisk oregano.
PR. PORTION: Energi: Kcal 326 = kJ 1369
Kulhydrat 1 g Protein 31 g Fedt 22 g (61%) Fibre 0 g