Den saftige fisk fyldes med krydret mandelsmør og pocheres
derefter langsomt i hvidvin. Festligt.
• Fisk er letfordøjeligt og indeholder meget lidt fedt •
Kørvel er vanddrivende.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Fyldt laksørred:
2 rensede laksørreder a 700 g
salt og peber
50 g mandelflager
1 skive hvidt brød
1½ spsk smør eller margarine
4 spsk friskpresset citronsaft
et par strimler citronskal
1 fed hvidløg
1 bundt frisk kørvel
2 dl tør hvidvin
2 dl grønsagsbouillon
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl ørrederne ind- og udvendig i koldt rindende vand.
Krydr ind- og udvendig med salt og rigeligt med peber.
Læg fiskene i et ovnfast fad eller en bradepande.
2 Kør mandler, brød, fedtstof, citronsaft og citronskal i
foodprocessoren.
3 Pil og pres hvidløget og hak kørvelen fint.
Rør hvidløg og kørvel i brødblandingen.
Fyld ørrederne med blandingen.
Hæld vin og bouillon over fiskene.
4 Dæk fadet med folie eller låg og stil det i ovnen.
Lad ørrederne simre i ovnen 30 min.
SERVERINGSFORSLAG
Del fiskene i portionsstore stykker og server med nye
kartofler, salat, en dildkvist og citron.
Til fisken er det godt med en hvid dildsauce lavet på den
vin og bouillon som fisken har kogt i eller en kold mayonnaisesauce med dild.
Tips & råd
Variation: Læg fisken på et leje af 1 finthakket løg og 1 kg
friske tomater.
Fyld fisken med hakket hvidløg og persille. Kog fisken i
ovnen.
Laksørreder er enten havørreder med naturligt rødfarvet kød
eller regnbueforeller som er opdrættede på foder, som indeholder karoten.
PR. PORTION: Energi: Kcal 322 = kJ 1352
Kulhydrat 6 g Protein 25 g Fedt 22 g (61%) Fibre 1 g