Lav denne lækre kyllingegratin i portionsforme eller som en
hel gratin. Opskriften kan let dobles op, hvis gæsterne skulle blive flere.
• Hvis du vil skære ned på fedtet kan du vælge
mejeriprodukter med lavere fedtindhold, fx minimælk i stedet for sødmælk.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lækker kyllingegratin:
1 stor grillet kylling
50 g smør eller margarine + fedtstof til fadet
3 spsk hvedemel
2½ dl letmælk
5 dl hønsebouillon
1 løg
1 rød peberfrugt
½ dl friske krydderurter
salt og hvid peber
1½ dl reven, lagret ost
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et stort eller fire små gratinfade med fedtstof
2 Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt melet.
Bland godt og lad det stege 1 min. under omrøring.
Tag gryden fra varmen og pisk mælk og bouillon i lidt ad
gangen.
Sæt gryden tilbage på blusset og kog saucen under omrøring i
2 min,
3 Fjern alt skind og fedt på kyllingen.
Tag kyllingekødet af benene og skær det i passende tern.
Pil løget og skær det i små tern.
Rens peberfrugten og skær den i tern.
Bland kylling, løg, peberfrugt og urter i saucen.
Smag til med salt og hvid peber.
4 Hæld saucen i gratinfadet.
Drys den revne ost over.
Gratiner i ovnen 20 min, eller til gratinen er gylden.
Tips & råd
Klumpet sauce kan gøres glat ved at man lader saucen passere
gennem en finmasket si.
Tryk saucen gennem sien ved hjælp af en ske.
Hvid sauce skal helst krydres efter tilberedningen. De
peber- sorter som passer bedst er: cayennepeber, friskkværnet sort peber eller
stødt hvid peber.
VARIATION
Varier smagen ved hjælp af forskellige krydderier og
grønsager. Prøv med sennep, hvidløg, ingefær, karry eller hakket chilifrugt. Et
andet alternativ er, at blande osten i saucen og drysse lidt parmesanost
ovenpå.
PR. PORTION: Energi: Kcal 283 = kj 1188
Kulhydrat 11 g Protein 35 g Fedt 11 g (35%) Fibre 1 g