En god dansk
forårsklassiker er persillestegt kylling med rabarberkompot og agurkesalat. Her
har vi lavet en version med kyllingebryst lidt nemmere, men bestemt lige så
lækkert.
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
2 kyllingebryst
1 bdt persille
15 g smør
200 g rabarberstilke
50 g rørsukker
1 agurk
½ dl sukker
½ dl eddike
salt og peber
Tilbehør: kartofler
*
Snit rabarber i 2 cm
stykker og varm dem igennem med sukker under låg.
Tag låget af og lad
dem simre ca. 5 min.
Hæld dem i en skål
til afkøling.
Halver agurken,
skrab kernerne ud og skær den i skiver.
Vend dem med 1 tsk
salt og lad dem trække i en sigte 10 min.
Mariner med sukker
og eddike og kværn frisk peber over.
Skær en lomme i
hvert kyllingebryst og krydr med salt og peber.
Fyld dem med skyllet,
persille og bind med snor.
Brun på en pande med
smør, skru ned og lad dem stege 5-7 min. på hver side.
Server kogte
kartofler, rabarber og agurkesalat til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin