Tilberedes på ca. 25 min. (4 pers.)
# Ingredienser
1 stegt eller grillet kylling
100 g røget skinke
½ iceberg salat
½ agurk
1 rød el. grøn peberfrugt
100 g blå vindruer
Sauce:
1½ dl
mayonnaise
2 dl cremefraiche
2-3 spsk
chilisauce
1-2 spsk sherry
salt og peber
*
Start med at blande saucen og stil den koldt.
Herefter skærer du kyllingen i små pæne stykker.
Striml skinken og salaten, og skær agurk og peberfrugt i
skiver.
Så anretter du det hele dekorativt på et fad og pynter med
vindruerne.
Server det med flutes eller ristet brød og smør.
Skal det gå rigtig vildt til, serverer du øl eller hvidvin
til retten.
Velbekomme
I juni blir det endelig sommer, i hvert fald ifølge almanakken.
De næste par måneder bliver du så nødt til at undvære 'Månedens Opskrift'. Men
inden vi slapper helt af, skal vi da lige have en lille sommerret. Da det jo er
ferie, skal vi lave noget let. Kold kylling med friske grønsager er da også
ideelt til en lun sommeraften. Her bruger vi også lidt røget skinke, for den
røgede smag passer fint med kyllingen. Og her er så endnu et kulinarisk
mesterværk.