Kylling Provence
2 friskslagtede kyllinger
2 spsk (oliven)olie
2 spsk smør eller margarine
salt og peber
2 dl piskefløde
2 spsk gedeost
2 fed hvidløg
klippet persille
Tilbehør: kogte kartofler eller Løse ris - se Tillæg, Tomatsalat - se Tillæg
*
Del de rensede kyllinger i hver 4 stykker og tryk dem tørre i køkkenrulle.
Brun dem i en blanding af olivenolie og smør eller margarine.
Drys med salt og peber.
Læg kødstykkerne over i en anden gryde og kog panden af med 1½ dl fløde.
Hæld det over kyllingerne.
Rør resten af fløden sammen med gedeosten samt de knuste eller finhakkede hvidløg og kom det i gryden.
Læg låg over og lad retten snurre i 35-40 minutter.
Smag om nødvendigt til med mere salt og peber og server retten med et drys klippet persille.
Server kogte/brasede kartofler eller løse ris og tomatsalat til.
Banan dessert med jordbær
6 store makroner
1 spsk rom eller madeira
3 bananer
200 g jordbær
2 dl piskefløde
*
Knus makronerne og fordel dem i 4 portionsglas.
Dryp med rom eller madeira.
Dæk med udskivede bananer.
Tag 4 jordbær fra til pynt og skær resten i skiver.
Læg dem over bananerne og dæk med stiftpisket fløde.
Pynt med de hele jordbær.