En anderledes kyllingeret med kanelduftende kylling som
ligger på et leje af couscous og grønsager.
• Couscous er en udmærket fiberkilde • Kylling er en
proteinkilde med lavt fedtindhold.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling på couscous
4 kyllingebryster
1 løg
2 fed hvidløg
1½ dl yoghurt
1 tsk kanel
1 tsk spidskommen
COUSCOUSLEJE:
1 rød chilifrugt
½ l hønsebouillon
½ tsk karry
½ tsk kanel
½ tsk spidskommen
250 g couscous
300 g frosne ærter
salt og peber
1 spsk olie
* Fremgangsmåde:
1 Del kyllingebrysterne på midten og læg dem i en skål.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Bland løg og hvidløg med yoghurt, kanel og spidskommen.
Hæld blandingen over kyllingen.
Dæk til og stil koldt i 30 min.
2 Rens og hak chilien.
Bring bouillonen i kog sammen med karry, kanel og
spidskommen.
Drys couscous i og rør rundt.
Tilsæt chili og ærter.
Dæk til og lad det simre ved svag varme i ca. 5 min., til al
væske er absorberet.
Rør igennem med en gaffel, dæk til og hold varmt.
3 Stryg marinaden af kyllingen.
Drys kyllingestykkerne med salt og peber.
Varm olien på en teflonpande ved stærk varme.
Brun kyllingestykkerne kraftigt.
Skru ned og steg kyllingen yderligere 4 min. på hver side.
Anret couscous på et varmt serveringsfad og læg kyllingen
ovenpå.
Tips & råd
Couscous skal egentlig tilberedes over damp, efter at den
har trukket lidt.
Bland gerne lidt fedtstof i og rør derefter forsigtigt rundt
med en gaffel.
Server med Raita: lad 2 dl yoghurt løbe af i et kaffefilter
og bland det med 1 udkernet, reven agurk samt lidt mynte, salt og peber.
PR. PORTION: Energi: Kcal 488 = kJ 2049
Kulhydrat 49 g Protein 46 g Fedt 12 g (22%) Fibre 10 g