Logo

Kylling på græsk maner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling på græsk maner

 

I denne lækre og magre ret anvendes kyllingebryst ulden skind med et herligt fetaostfyld, som smager helt vidunderlig.

• Olivenolie indeholder enkeltumættede fedtsyrer, som mindsker risikoen for blodpropper.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 25-30 min. 4 Portioner

 

Kylling på græsk maner

4 kyllingebryster a 125 g

100 g fetaost

1 ½ dl fuldkornsrasp

½ dl hakket purløg

1 citron reven skal og saft af

2 fed hvidløg

½ tsk groftkværnet peber

DESUDEN:

1 citron reven skal og saft af

1 spsk olie

olie til fadet

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C. Placer risten midt i ovnen.

Smør et ovnfast fad med olie.

 

2 Skær et snit i siden på kyllingebrysterne, så der dannes en lomme.

 

3 Smuldr fetaosten i en skål og bland den med rasp, purløg, citronskal, citronsaft, hvidløg og peber.

 

4 Pres forsigtigt fyldet ind i lommen på kyllingebrysterne.

Læg dem i det smurte fad.

Bland reven citronskal, friskpresset citron og olie og pensl kyllingen med blandingen.

 

5 Steg i ovnen i 25-30 min. til kyllingen er gennemstegt og fyldet er fast.

Pensl og vend kyllingen nu og da.

Server med salat og citronbåde.

 

Tips & råd..

 

Kylling på græsk maner

For let at trække skindet af kyllingebrysterne: løsn en flig af skindet og tag fat med et stykke køkkenrulle. Træk derefter skindet af.

 

Kylling på græsk maner

Fetaost varierer i smag og salthed.

Græsk feta er cremet, mens bulgarsk er fast og salt.

Dansk fetaost er mild.

 

VARIATION

Prøv at variere fyldet, tilsæt fx hakkede oliven, soltørrede tomater eller pinjekerner.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 282 = kJ 1184

Kulhydrat 18 g Protein 30 g Fedt 10 g (32%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her