I denne lækre og magre ret anvendes kyllingebryst ulden
skind med et herligt fetaostfyld, som smager helt vidunderlig.
• Olivenolie indeholder enkeltumættede fedtsyrer, som mindsker
risikoen for blodpropper.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25-30 min. 4 Portioner
Kylling på græsk maner
4 kyllingebryster a 125 g
100 g fetaost
1 ½ dl fuldkornsrasp
½ dl hakket purløg
1 citron reven skal og saft af
2 fed hvidløg
½ tsk groftkværnet peber
DESUDEN:
1 citron reven skal og saft af
1 spsk olie
olie til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C. Placer risten midt i ovnen.
Smør et ovnfast fad med olie.
2 Skær et snit i siden på kyllingebrysterne, så der dannes
en lomme.
3 Smuldr fetaosten i en skål og bland den med rasp, purløg,
citronskal, citronsaft, hvidløg og peber.
4 Pres forsigtigt fyldet ind i lommen på kyllingebrysterne.
Læg dem i det smurte fad.
Bland reven citronskal, friskpresset citron og olie og pensl
kyllingen med blandingen.
5 Steg i ovnen i 25-30 min. til kyllingen er gennemstegt og
fyldet er fast.
Pensl og vend kyllingen nu og da.
Server med salat og citronbåde.
Tips & råd..
For let at trække skindet af kyllingebrysterne: løsn en flig
af skindet og tag fat med et stykke køkkenrulle. Træk derefter skindet af.
Fetaost varierer i smag og salthed.
Græsk feta er cremet, mens bulgarsk er fast og salt.
Dansk fetaost er mild.
VARIATION
Prøv at variere fyldet, tilsæt fx hakkede oliven, soltørrede
tomater eller pinjekerner.
PR. PORTION: Energi: Kcal 282 = kJ 1184
Kulhydrat 18 g Protein 30 g Fedt 10 g (32%) Fibre 1 g