Søndagens middagssalat
er god og fyldig, og rester er perfekte til madpakken.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 kyllingebryster
5 dl hønsebouillon
125 g ægnudler
1 spsk sesamolie
2 forårsløg
1 agurk
1 chili
1 fed hvidløg
frisk koriander
Dressing:
2 spsk tahin (se tips)
2 spsk sojasauce
1 spsk vineddike
½-1 tsk sukker
*
1. Læg
kyllingebrysterne i en gryde og hæld bouillonen ved.
Giv det et opkog og
lad dem simre under låg i ca. 10 min.
2. Rens forårsløgene
og snit dem fint.
Vask agurken, halver
den på langs og skrab kernerne ud.
Skær agurken i
mundrette stykker.
Rens chilien for frø
og mellemvægge og hak den fint.
Pil hvidløgsfeddet
og knus det.
3. Tag kødet op og
fjern skum. Kog nudlerne i bouillonen efter pakkens anvisning.
Hæld nudlerne i en
sigte og gem bouillonen til en anden dag.
Vend de afdryppede
nudler med sesamolie i en skål.
4. Dressing: Rør
tahin sammen sojasauce, vineddike og sukker og tilsæt chili og hvidløg.
Vend dressingen
sammen med nudler, agurk og forårsløg.
5. Skær eller flå
kyllingekødet i strimler og vend det i nudelsalaten
Drys med friske
korianderblade.
TIPS: Tahin er en
pasta lavet af ristede sesamfrø erstattes evt. af mørk sesamolie eller ristede
sesamfrø og lidt olie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin