1 hel kylling, ca. 1.200 g
6 gulerødder
3 porrer
1 selleri, skrællet
2 tsk salt
Peberrodssauce:
6 dl hønsekødssuppe fra retten
2 spsk majsstivelse
3 spsk eddike
1½ spsk sukker
2 tsk peberrod, revet
*
Rens kyllingen for rester af fjer og indvolde og fjern evt. indlagt indmadspose.
Læg kyllingen i en suppegryde og tilsæt koldt vand, så det lige netop dækker kyllingen.
Tilsæt 1 gulerod og toppen af den ene porre.
Kog langsomt op og fjern skummet med en stor ske, tilsæt salt og skum jævnligt under kogningen.
Kog kyllingen i 45-60 min, rens grønsagerne, skær dem i mindre stykker og kom dem med i gryden de sidste 20 min.
Kyllingen er kogt, når du kan stikke en kød nål i låret, og kødsaften er klar.
Tag kylling og grønsager op, hold det varmt og si suppen.
Suppen måles af og jævnes med majsstivelse udrørt i vand, saucen småkoger 2-3 min.
Smag til med eddike, sukker, salt og afslutningsvis revet peberrod.
Kyllingen deles i passende stykker, ben og skind fjernes evt. før servering.
De kogte grønsager anrettes sammen med kyllingestykkerne og saucen.
Kan evt. serveres med kogte kartofler.
Pr. portion: 463kcal/1936kJ Fedt: 18 g Kulhydrater: 27 g Protein: 42 g