Kyllingen er
grydestegt med chili og ingefær, og saucen er smagt til med peanutbutter (jordnøddesmør)
og citron. Vi serverer små portionslagkager til dessert - hvem siger, at man
kun skal nyde lagkage til sin fødselsdag ...
Kylling med krydret peanutbuttersauce
Arbejdstid: 35 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min. 4 personer
#
1 stor kylling
(eller hane)
2 spsk olie
1 lille rød chili
10 g frisk ingefær
3 dl vand
4 spsk peanutbutter
1 citron
salt og peber
Tilbehør:
4-6 dl rå ris
1 bundt forårsløg
*
1. Del kyllingen i 8
stykker: halve lår og halve bryststykker.
2. Rens chilien og
hak den fint. Skræl ingefæren og hak den fint.
3. Brun kyllingestykkerne
i en varm stegegryde med olie.
Tilsæt chili og
ingefær, krydr med salt og hæld straks vand på.
Læg låg på gryden,
og lad retten simre i ca. 40 min., til kyllingen er mør.
4. Kog risene efter
pakken s anvisning.
Rens forårsløgene og
snit dem fint.
5. Tag
kyllingestykkerne op.
Pisk den rygende
varme sky sammen med peanutbutter uden at det koger.
Smag saucen til med
citronsaft, salt og peber.
Læg kyllingen
tilbage i saucen, drys med forårsløg og server med ris.
TIPS: Du kan også
tilberede retten med hele kyllingelår i stedet for en hel parteret kylling.
Mini-lagkager med hindbærsyltetøj
Arbejdstid: ca. 1
time Bage/kogetid: ca. 20 min. Trækketid: evt. et par timer. ca. 8 stk.
#
3 lagkagebunde
100 g
hindbærsyltetøj
Vaniljecreme:
½ stang vanilje
25 g sukker
2½ dl sødmælk
2 æggeblommer
15 g majsstivelse
½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade
Kakaoglasur:
125 g flormelis
1½ spsk kakao
ca. 2 spsk kogende
vand
Pynt:
evt. flødeskum
*
1. Udstik
lagkagebundene i cirkler med en diameter på ca. 8 cm.
2. Creme: Flæk
vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret.
Læg den tomme
vaniljestang i en gryde med vanilje/sukker, mælk, æggeblommer og majsstivelse.
Pisk det sammen og
kog cremen under omrøring i ca. 4 min.
Tilsæt evt. hakket
chokolade og lad det smelte, så det bliver en chokoladecreme.
Si cremen over i en
skål og lad den køle af.
3. Rør den kolde
creme sammen med fløde og saml kagerne:
Smør en bund med
hindbærsyltetøj, læg en bund på og så et lag creme og en bund øverst.
4. Glasur: Sigt
flormelis og kakao sammen og rør det til glasur med kogende vand.
Pynt de øverste
bunde med glasur og evt. flødeskum.
TIPS: Du kan
selvfølgelig også lægge lagkagen sammen med fyldet som en stor kage.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin