4 store stykker kyllingebryst med skind
50 g usaltet smør
1 ½ dl piskefløde
3 store faste æbler ca. ½ kg
2 spsk rapsolie
½ kg pillede skalotteløg
3 spsk calvados
Steg kyllingeen i halvdelen af smøret med skindsiden nedad ved høj varme i 3 min., til de er gyldent brune.
Vend, og steg 3 min. på den anden side.
Tilsæt halvdelen af fløden og småkog kyllingen i 20 min., til de er gennemstegte.
Udkern æblerne og skær dem i både, men lad skrællen sidde på.
Steg skalotterne i olie i 10 min. ved middel varme på i en gryde.
Tilsæt det resterende smør og æbler, og steg æblerne i 5 min., til de er gyldne.
Kom resten af fløden, calvados og halvdelen af æbleblandingen i gryden til kyllingerne, og giv det et hastigt opkog.
Anret og drys med resten af æbleblandingen.
Servér med med en puré af selleri og kartoffel.